viernes, 20 de octubre de 2017

Mostra del Llibre Anarquista de Alacant


Mostra del Llibre Anarquista d’Alacant (21-22 d’octubre de 2017)

Ens satisfà enormement presentar-vos la programació definitiva per al gran dia d’inauguració de la Mostra del Llibre Anarquista a Alacant, que tindrà lloc el cap de setmana del 21-22 d’octubre
Xerrades de temes variats i d’actualitat. Taules de distribuidores, col·lectius de la ciutat i mitjans de comunicació populars. Peque-mostra, per a que totes podem gaudir sense inconvenients. Dinar i beguda d’origen ecològic i de proximitat. Concerts de Resonante Sónica Urbana, Pito Karcoma Tanaka A Moreno Hakuna Tanaka i ruta històrica pel barri diumenge de matí.
I per supost, un escenari de convivéncia a Plaça Palmeretes, Carolines Baixes, un barri que renaix combatiu i solidari des dels reptes que afronten ara com ara.

El dissabte 21 tindrem diverses xarrades de temes de gran interés, com el procés de gentrificació, la presentació d’un llibre sobre la militància anarco-feminista durant la Guerra Civil i del darrer llibre de l’investigador d’història social i de l’anarquisme Chris Ealhalm, sobre la figura de Peirats. També tindrem una xarrada del col·lectiu mallorquí “Coordinadora Llibertària de Mallorca”, en el qual ens parlaran de com funciona la seua organització de lluita contra les conseqüències més nefastes del turisme de masses.

La jornada es completarà amb paella, activitats per a xiquets i una visita a la història de l’anarquisme a la ciutat d’Alacant. Esteu totess convidades. Contra les negres tempestes que agiten els aires actuals de la intolerància, l’auge del feixisme i l’augment de l’autoritarisme de l’Estat, volem convocar aquest cap de setmana de germanor, reflexió i debat lliure. Contra l’autoritarisme irracional proposem la lectura lliure i reflexiva, la reunió amb les companyes, i el debat sobre nous projectes per avançar cap a un món millor.

En el año 2017 nos hemos reunido en Alicante un grupo de personas con inquietudes libertarias con el objetivo de montar una muestra del libro anarquista. Después del inicio de la última gran crisis del sistema capitalista, de la que aún estamos sufriendo las consecuencias, la gente se encuentra más desorientada que nunca. La crisis ha hecho abrir los ojos a muchas y ver el “matrix” al que estábamos todas atadas: el sistema capitalista no aporta la felicidad, el bienestar es solo pasajero, la democracia es una farsa… Pero la gente tampoco encuentra alternativas. Puede ser ahora, más que nunca, dar una nueva ojeada a las ideas libertarias. Ideas que constan de una cierta tradición, pero que también han experimentado una renovación a través de la interrelación mutua con nuevos movimientos asamblearios creados para combatir la crisis y un modelo económico nada sostenible con el medio ambiente.

En la Muestra d’Alacant queremos ser un punto de encuentro, no solo de anarquistas, sino también de movimientos y colectivos afines con nuestros principios, como son el ecologismo, el feminismo y los colectivos que fomentan formas de ocio alternativas al modelo consumista-capitalista. De acuerdo con los principios libertarios, se trata de un proyecto asambleario (y por lo tanto, abierto a quien quiera participar) y autofinanciado (a través de la entrada de los conciertos y las comidas veganas a precios populares)

No hay comentarios:

Publicar un comentario